Pages - Menu

Tuesday, February 10, 2009

KFC


Pada awal tahun 80an dulu, Perlis tak ada Restoran KFC. Tapi sekarang dah ada .Tu pun cuma ada dua buah saja. Kedua-duanya di Kangar. Jika dibandingkan dengan negeri lain, KFC di Kangar tu kira kecil saja la.

Jadi sebelum KFC wujud di Perlis, susah la nak merasa KFC. Kalau nak merasa kena pergi Alor Star atau Pulau Pinang. Bagi bebudak zaman tu, kalau boleh merasa KFC tu kira hebat la. Apatah lagi jika boleh masuk, duduk dan makan dalam restoran tu... Macam iklan dalam tv, sehingga menjilat jari.

Nak jadi cerita, seorang rakan aku pergi ke rumah abangnya di Pulau Pinang. Masa tu dia baru tingkatan 4. Keluarga abangnya bawa pergi makan KFC sebab di Perlis tak ada KFC. Seronok la kawan tu.

Masa makan tu, dia guna garpu dan pisau. Tak mahu guna tangan. Tiba-tiba , ayam tu terpelanting terus masuk ke bawah meja pelanggan lain.Apa lagi...malu laa. Semua orang tengok. Mana mari ni...

Bila balik, kawan aku pun cerita pengalaman tu. Kami hanya mampu gelak saja ler..Sebab kami pun tak pernah merasa KFC. Cuma pernah tengok dalam tv jer...zaman tu ler.

No comments: