Biri-biri sedia untuk dikorbankan..
Dua ekor ni kecil sedikit..
Pasukan penyembelih menjalankan tugas..
Qurban kedua siap disembelih...
Biri-biri ni tak mahu disembelih.. kena usung ler..
Selesai sembelih, ikat dengan tali untuk digantung...
Gantung macam ni untuk proses melapah pula...
Lapah la pula..buang kulit..
Bahagian putih dalam perut biri-biri tu sebenarnya lemak..terlalu banyak lemak dalam perut biri-biri nih..Mungkin dalam perut manusia yang boroi pun banyak lemak macam biri-biri tu..
Proses menyiang daging..
Pakat-pakat menyiang daging supaya boleh cepat makan...
Tiga paha biri-biri ni dipanggang terlebih dahulu sementara menunggu hidangan yang lain disiapkan..
Sambil panggang, daging yang telah masak dipotong supaya cepat masak..
Potong paha panggang tu sampai tinggal tulang...
Haa.. dah boleh makan..paha biri-biri panggang..makan dengan nasi Arab..
Sudah la Awang oii..dah tinggal tulang dah tu..
Siap ...kari bebiri daa..
Hanya kepala yang tinggal..boleh buat kari kepala pula lepas ni..
No comments:
Post a Comment